افرادی که با مشکلات دندانی مانند از دست دادن دندان، ترک، شکستگی، و یا پوسیدگی دندان مواجه هستند، برای زیباسازی لبخند خود، به درمانهای ترمیمی دندان نیاز خواهند داشت. خوشبختانه گزینههای درمانی زیادی برای ترمیم دندانها و بازگرداندن آنها به وضعیت مناسب، در دسترس است.
راه حلهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد، از جمله پرکردن، عصب کشی، روکش کردن دندان، ونیر کردن دندان، باندینگ دندان و غیره. با استفاده از هر کدام از این روشها، علاوه بر این ظاهر دندانهای شما کاملا طبیعی به نظر میرسند، بلکه دندانهای شما استحکام لازم برای خوردن هر نوع غذایی را داشته و اعتماد به نفس را برای لبخند زدن، به شما باز میگردانند. در این مقاله قصد داریم هر یک از این راهکارهای ترمیم دندان را برای شما شرح دهیم.
چه زمانی به ترمیم دندان نیاز داریم؟
اگر بیمار، یک دندان آسیب دیده و یا عفونی داشته باشد و یا اگر یک یا چند دندان خود را از دست داده باشد، ترمیم دندان، ضروری خواهد بود. ترمیم دندان، به خصوص، برای درمان در شرایط زیر توصیه میشود:
- وجود حفره دندانی
- شکافها و ترکهای دندان
- عفونت کردن دندان
- ساییدگی دندانها (به دلیل دندان قروچه)
مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان، علائم متفاوتی دارند. به طور کلی، ترمیم دندان زمانی توصیه میشود که در رابطه با نحوه عملکرد و یا سلامتی دندانها، عارضهای وجود داشته باشد که برای بیمار، مشکل ایجاد نماید. البته، اگر علائم ناراحت کنندهای در بیمار وجود نداشته باشد، اما دندان در معرض خطر افتادن قرار داشته باشد، روشهای ترمیم دندان، توصیه میشود.
مزایای ترمیم دندان
ترمیم دندان، نوعی درمان دندانی است که سلامتی، زیبایی و نحوه عملکرد دندان آسیب دیده را بهبود میبخشد. ممکن است در نتیجه بهداشت نامناسب دهان و دندان یا وارد شدن یک ضربه، دندان آسیب ببیند. در بعضی موارد، ترمیم دندان را میتوان، تنها برای اهداف زیبایی نیز انجام داد.
دندانپزشکی ترمیمی، علاوه بر زیباسازی لبخند شما، مزایای بیشتری نیز دارد. هنگامی که با دندانپزشک، در مورد نحوه ترمیم دندانهای خود صحبت میکنید، این مزایا را در نظر بگیرید:
خوردن غذا آسانتر میشود
فرقی نمیکند که تاج دندان، ایمپلنت و یا دندان مصنوعی را انتخاب کنید، در هر صورت، لذت بردن دوباره از غذا خوردن برای شما فراهم میشود. بعد از ترمیم دندان، شما میتوانید بدون نگرانی در مورد درد گرفتن، حساسیت لثه و یا مشکلات ناشی از دندان آسیب دیده، غذا میل کنید.
ترمیم دندان، شکل ساختار صورت را حفظ میکند
اگر دندانهای زیادی را از دست بدهید، شکل و تعادل ساختاری صورت شما تغییر میکند.
از دست دادن دندان به این معنی است که استخوان فک، به دلیل از دست دادن ریشه دندان، تحریک نمیشود.
این امر، میتواند منجر به تحلیل رفتن استخوان فک شود و بر شکل و استحکام استخوان فک شما تأثیر بگذارد. ایمپلنتهای دندانی، مانند ریشه مصنوعی دندان عمل مینمایند و استخوان فک، را تحریک میکنند تا آن را سالم و متراکم نگه دارند.
کاهش خطر پوسیدگی و یا عفونت دندانها
ترمیمهای دندانی، مانند تاجدندان یا ایمپلنت از مواد مصنوعی ساخته شدهاند، بنابراین خطر پوسیدگی و یا عفونی شدن را ندارند. با این حال، برای حفظ سلامت دهان و دندان، باید دو بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
افزایش اعتماد به نفس
وجود دندانهای آسیب دیده در دهان و یا از دست دادن دندانها، میتواند باعث شود که اعتماد به نفس شما کم شود و تمایلی به لبخند زدن نداشته باشید. ترمیم کردن دندانها، با روکشهای دندانی، ایمپلنتها و دندان مصنوعی، میتواند به شما کمک کند که به زیبایی و با اعتماد به نفس، لبخند بزنید.
انواع روشهای ترمیم دندان
انواع مختلفی از روشهای ترمیم دندان، از ساده تا پیچیده، در دسترس است. مثلا”، روشهای پر کردن حفره، در پوسیدگی دندان، روشهای نسبتاً سادهای هستند. در مقابل، نصب ایمپلنت برای جایگزینی دندانهای از دست رفته،کمی پیچیدهتر است. خبر خوب این است که، فناوریهای پیشرفته، فرآیند ترمیم دندان را بسیار راحتتر کرده است و بدون توجه به این که به چه درمانی نیاز دارید، نتایج بهتری را ارائه میدهند.
پر کردن دندان
پرکردن دندان، رایجترین نوع عمل ترمیم دندان است که در دندانپزشکی انجام میشود. زمانی که فردی در یک یا چند دندان خود پوسیدگی داشته باشد این کار ضروری است. انواع مختلفی از مواد پرکننده دندان وجود دارد که دندانپزشکان عمومی میتوانند برای رفع پوسیدگی دندانها از آنها استفاده کنند. به عنوان مثال میتوان به پرکنندههای نقره، چینی و طلا اشاره کرد. گزینههای پرکننده دیگر، شامل سرامیک و گلاس آینومر میباشند.
- پرکنندههای آمالگام (پرکنندههای نقرهای). آمالگام، از فلزات مختلفی مانند نقره، جیوه، مس و قلع ساخته میشود. آنها هنگام قرار دادن، رنگ نقره ای دارند و همین امر، نام پرکنندههای نقرهای را برای آنها به ارمغان آورده است. این نوع پرکنندهها، در گذشته، رایجتر از امروز بودند.
- پرکنندههای طلا. پرکنندههای طلا (همانطور که از نامش پیداست) بیشتر از طلا ساخته میشوند که البته حاوی ترکیبی از فلزات دیگر نیز هستند. پر کننده طلای معمولی، اغلب حاوی ۷۵ درصد طلا است در حالی که ۲۵ درصد دیگر ممکن است نقره، پالادیوم یا مقدار جزئی از برخی فلزات دیگر باشد.
- پرکنندههای سرامیکی. پرکنندههای سرامیکی از مواد سرامیکی با کیفیت بالا ساخته میشوند. آنها به اندازه طلا قوی نیستند، اما از نظر شیمیایی با دندان شما ترکیب میشوند. هنگامی که پرکننده به دندان چسبانده میشود، استحکام دندان به شدت افزایش مییابد. آنها توسط یک تکنسین دندان سازی ساخته میشوند و میتوانند شبیه دندانهای طبیعی شما باشند.
- پرکنندههای کامپوزیت پرکنندههای کامپوزیتی که به عنوان پرکنندههای مستقیم نیز شناخته میشوند، با مواد چسبناک همرنگ دندان ساخته شده و مستقیماً روی دندان، اعمال میشوند. این یک ترکیب چند وجهی میباشد که شامل یک عنصر حساس به نور است که با تاباندن نور پرقدرت، مواد پرکننده را سخت کرده و شکل میدهد. پرکنندههای کامپوزیت مستقیماً بر روی دندان شما اعمال میشوند و ظاهری بسیار شبیه به دندانهای طبیعی شما دارند. این رایجترین و پرطرفدارترین نوع پر کردن دندان است.
- گلاس آینومها (پرکنندههای اکریلیک) کمتر از پنج سال دوام میآورند، اما به دلیل تغییر پذیری دندانهای کودکان، انتخاب خوبی برای ترمیم دندانهای کودکان هستند. آنها همچنین، فلوراید آزاد میکنند و این امر، به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک مینماید.
باندینگ دندان
در این روش، از یک ماده باندینگ، برای ترمیم ترکها، کاهش فاصله بین دندانها یا تغییر شکل دندانها استفاده میشود. این یک روش عالی است، زیرا شکل و رنگ ماده باندینگ میتواند با ظاهر طبیعی دندان شما مطابقت داشته باشد. پس از تنظیم، این پرکننده، با استفاده از یک لامپ مخصوص در دهان، خشک میشود.
ترمیم اینلِی و آنلِی
ترمیمهای اینلی پرکنندههای سفارشی هستند که از مواد کامپوزیت، طلا یا چینی همرنگ دندان ساخته میشوند. آنها یک جایگزین عالی، بجای پر کنندههای نقره و کامپوزیت معمولی هستند. همچنین، اگر دندانهای شکسته، ترک خورده یا پوسیده دارید، یا اگر میخواهید زیبایی لبخند خود را بیشتر کنید، آنها یک راهحل عالی هستند.
اگر دندانهای شما حفرههای بزرگتری دارند، ترمیم آنلی، انتخاب مناسبتری است. از آنجایی که مقدار کمتری از دندان، برای پر کردن آنلی برداشته میشود، این محلول اغلب به جای روکش دندان، توسط بیماران ترجیح داده میشود.
عصب کشی دندان
هنگامی که دندان به شدت پوسیده باشد، باکتریها، پالپ دندان را آلوده کرده و به اعصاب و عروق خونی آسیب میرسانند. برای درمان یک دندان عفونی، دندانپزشک شما ممکن است عصب کشی را تجویز کند. عصب کشی، یک روش ترمیمی است که میتواند دندان شما را از کشیدن نجات دهد.
در طول عمل عصب کشی، دندانپزشک، تاج دندان را برای دسترسی به محفظه پالپ، سوراخ میکند. سپس پالپ را جدا میکند، هر گونه بافت مرده و آلوده را خارج مینماید و محفظه پالپ را ضد عفونی میکند. محفظه، با یک ترکیب لاتکس به نام گوتاپرکا، پر شده و با یک پرکننده، مهر و موم میشود. یک تاج دندانی، اغلب در بالای دندان آسیب دیده قرار میگیرد تا استحکام و ساختار دندان را ایجاد نماید.
روکشهای دندانی
روکشهای دندان، نوعی تاج مصنوعی دندان هستند. آنها یک راه حل دندانپزشکی ترمیمی همه کاره هستند. روکشهای دندانی در انواع روشهای ترمیمی دندان، از ایمپلنت گرفته تا پل دندان، استفاده میشوند.
روکشهای دندانی کلاهکهایی به رنگ دندان هستند که در بالای دندانهای آسیب دیده قرار میگیرند. برای تهیه روکش، دندان با تراشیدن و شکل دادن به مینای دندان آماده میشود. دندانپزشک از دندان شما قالب میگیرد و آن را برای ساخت روکش دندان، به آزمایشگاه میفرستد. روکشهای دندانی در یک جلسه جداگانه نصب و در جای خود، چسبانده میشوند.
دندانپزشک، به شما توصیه میکند که کدام ماده (یا ترکیبی از مواد) برای روکش شما بهترین کاربرد را دارد.
نوع | مزایا | معایب |
زیرکونیا روکش شده با چینی | قوی، ظاهر طبیعی، کم هزینه | چینی مستعد سایش است، میتواند دندانهای مجاور را سائیده کند |
IPS e.max (لیتیوم دی سیلیکات) | نیازی به روکش چینی ندارد | به اندازه مواد دیگر قوی یا سخت نیست، معمولاً برای دندانهای عقبی مناسب است |
سرامیک (تاج چینی) | بهترین ترکیب با رنگ طبیعی دندان برای بازیابی دندانهای جلو و لبخند | مستعد سایش، می تواند دندانهای مجاور را سائیده کند، مستعد فشار (مانند دندان قروچه) |
آلیاژ طلا | قویترین مواد همراه با آلیاژ بیس متال، دندانها را شکسته یا فرسوده نمیکند، برای دندانهای مجاور بی ضرر است. | گران قیمت (مس و سایر فلزات مخلوط شده در آلیاژ طلا)، ظاهری طبیعی ندارد |
چینی ترکیبی با فلز (PFM) |
دوام طولانی مدت، اتصال قوی به دندانها و چارچوب فلزی محکم، ایجاد میکند. | چینی مستعد سایش است، میتواند دندانهای مجاور را سائیده کند |
آلیاژ پایه فلزی | مستحکمترین مواد همراه با آلیاژ طلا، دندانها را نمیشکند یا فرسوده نمیکند، روی دندانهای مجاور بی ضرر است، در برابر خوردگی بسیار مقاوم است، به کمترین مقدار برداشتن دندان، نیاز دارد. | طبیعی به نظر نمیرسد، ممکن است پرهزینه باشد |
به علاوه، برای پروتزهای موقت، دندانپزشکان ممکن است از روکشهای رزینی استفاده کنند.
ونیر کامپوزیت
دندانپزشکان، این روش را باندینگ غیرمستقیم دندان نیز مینامند. ونیرها، پوستههای نازکی از چینی هستند که برای پوشاندن یا جایگزینی مینای دندان، به کار میروند، در مواردی که دندان آسیب دیده، لکه دار یا بد شکل باشد. آنها با استفاده از قالب دندان شما ساخته میشوند و آن را به گونهای سفارشی میسازند که ظاهری مانند مینای واقعی دندان شما داشته باشند.
لمینت
ترمیمهای لمینت ونیر، از یک لایه نازک از مواد بر روی دندانهای جلویی تشکیل شدهاند. آنها معمولاً برای اهداف زیبایی یا ترمیمی دندانی که شکسته باشد و یا تغییر رنگ داده باشد استفاده میگردد.
لازم به ذکر است که ونیر کامپوزیت و لمینت بیشتر برای زیبایی دندانها و جذابیت لبخند به کار میروند و از آنجایی که نسبتا پرهزینه هستند ممکن است اولین انتخاب شما برای ترمیم دندانهایتان محسوب نشوند. از لمینت و کامپوزیت میتوان برای ترمیم ترک و شکستگی دندانهای جلو استفاده کرد.
بریج دندان
این شکل از ترمیم دندان، به معنای واقعی کلمه، شکاف یا جای خالی دندانهای بیمار را پر میکند. یک بریج، حداقل از دو تاج و چند دندان مصنوعی تشکیل شده است. دندانپزشک، روکشهایی را در دو طرف شکاف قرار میدهد و یک دندان مصنوعی فلزی یا چینی را در بین آن میگذارد. دندانهای طبیعی و یا ایمپلنتها، از بریج حمایت میکنند و به آن ثبات و استحکام میبخشند.
ایمپلنت دندان
ایمپلنتها از طریق جراحی در استخوان فک نصب میشوند. آنها اغلب برای حمایت از یک تاج یا یک بریج استفاده میشود. این یک روش پیچیده است؛ زیرا نیاز به آماده سازی قبلی زیادی دارد.
برای موفقیت ایمپلنت، دندانپزشک باید برای بیمار، یک پروتز موقت بسازد. با این کار میتواند با کشیدن دندان آسیب دیده، محل ایمپلنت را آماده کند. پس از اتمام آماده سازی، اکنون میتواند ایمپلنت را نصب نماید.
به محض این که این کار انجام شد، باید حدود ۳ تا ۶ ماه صبر کنید تا استخوان جدید در اطراف ایمپلنت ایجاد شود. که به آن، یک ثبات دائمی میبخشد. با این کار، در دراز مدت نیازی به مراقبت زیادی نخواهید داشت.
البته ایمپلنتها ممکن است هزینه بیشتری برای شما داشته باشند، اما ماندگاری طولانیتری نیز دارند. در بسیاری از بیماران ایمپلنتها مانند دندانهای اصلی عمل میکنند و طبیعی به نظر میرسند. جراحی ایمپلنت، ممکن است آخرین انتخاب بعضی افراد باشد، اما یک گزینه عالی برای زیباسازی لبخند و حفظ سلامت لثهها است.
اگر دندانهایی را از دست دادهاید، دو نوع دندان مصنوعی برای جایگزینی آنها موجود است: دندان مصنوعی تکهای و کامل. برخلاف ایمپلنتهای دندانی، میتوانید دندان مصنوعی را از دهان خارج کنید. اگر تمام دندانهای شما از بین رفته باشد، دندان مصنوعی کامل و اگر تعدادی از دندانهای طبیعی باقی مانده باشند، دندان مصنوعی تکهای را برای شما تهیه مینمائیم. با این که عادت کردن به دندان مصنوعی ممکن است کمی طول بکشد، اما امروزه جدیدترین سبکهای دندان مصنوعی به گونهای طراحی شدهاند که تا حد امکان به دندانهای واقعی شبیهتر به نظر برسند.
دندان مصنوعی
اگر دندانهایی را از دست دادهاید، دو نوع دندان مصنوعی برای جایگزینی آنها موجود است: دندان مصنوعی تکهای و کامل. برخلاف ایمپلنتهای دندانی، میتوانید دندان مصنوعی را از دهان خارج کنید. اگر تمام دندانهای شما از بین رفته باشد، دندان مصنوعی کامل و اگر تعدادی از دندانهای طبیعی باقی مانده باشند، دندان مصنوعی تکهای را برای شما تهیه مینمائیم. با این که عادت کردن به دندان مصنوعی ممکن است کمی طول بکشد، اما امروزه جدیدترین سبکهای دندان مصنوعی به گونهای طراحی شدهاند که تا حد امکان به دندانهای واقعی شبیهتر به نظر برسند.
ترمیم دندان کودک
دو نوع اصلی ترمیم دندان کودکان وجود دارد: پرکردن دندان و عصب کشی همراه با روکش کردن دندان. برای ترمیم دندان کودک خود بهتر است به متخصص دندانپزشکی کودکان مراجعه کنید.
در صورتی که پوسیدگی دندانهای فرزند شما بسیار زیاد باشد و کودک شما نتواند آن را تحمل کند ممکن است نیاز باشد تا کودک به اتاق عمل برده شود و بیهوش گردد تا ترمیم انجام شود.
ترمیم دندان در دوران بارداری
با توجه به افزایش پاسخ التهابی و سیستم ایمنی بدن، که مشخصه بارداری است، مشکلات دندانی اغلب در دوران بارداری تشدید میشود و بیماریهای مربوط به دهان و دندان، اغلب در بیماران باردار مشاهده میگردد.
درمان پیشگیرانه و ترمیمی دندان، در دوران بارداری بی خطر است.
در صورت لزوم، میتوان رادیوگرافی تشخیصی را بعد از سه ماهه اول بار داری انجام داد. مسکنها (مانند پاراستامول) و بی حس کنندهها (مانند لیدوکائین) نیز بی خطر در نظر گرفته میشوند. در صورت عفونت دندان، میتوان داروهای ضد باکتری مانند آموکسی سیلین، آمپی سیلین و برخی سفالوسپورینها و ماکرولیدها را نیز تجویز کرد.
فراموش نکنید پیش از درمان، باردار بودن خود را به دندانپزشک، اطلاع دهید.
دوران نقاهت بعد از ترمیم دندان
این بستگی به چند عامل دارد، از جمله نوع ترمیم و تعداد دندانهایی که نیاز به درمان دارند. برای مثال، فردی که یک حفره دندانی را پر کرده است، میتواند فوراً فعالیتهای روزمره خود را از سر بگیرد؛ اما کسی که دندان خود را عصب کشی کرده است به استراحت و مراقبتهای بیشتری نیاز دارد.
مراقبتهای لازم بعد از ترمیم دندان
بعد از ترمیم دندان بهتر است نکات زیر را رعایت کنید.
- در صورت بروز هر گونه دردی، مصرف مسکن برای چند ساعت شما را تسکین میدهد.
- هر داروی تجویز شده را طبق دستور دندانپزشک خود مصرف کنید.
- جویدن غذاهای سفت و سخت را محدود کنید. با طرف دیگر دهانتان غذا را بجوید، نه با سمتی که ترمیم کردهاید؛ به این ترتیب غذا کمتر در اطراف لثههای حساس شما گیر میکند.
- ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از ترمیم دندان، دهان خود را با آب نمک، شستشو دهید.
- تا چند روز، آرام مسواک بزنید، سپس مسواک زدن عادی را همراه با نخ دندان کشیدن، از سر بگیرید.
- سعی کنید در هنگام خواب، سر خود را بالا بگذارید، زیرا با این کار، فشار وارده به سر، فک و دندان شما کاهش مییابد.
- تا ۲۴ ساعت پس از ترمیم دندان، از کشیدن سیگار خودداری کنید.
هزینه روشهای ترمیم دندان
روشهای ترمیم دندان بسیار متنوع هستند و هر روش از مواد مختلفی استفاده میکند لذا تخمین قیمت ترمیم دندان کار سادهای نیست. لازم است تا اول دندانپزشک شما را معاینه کرده، شدت آسیب و نوع روش درمانی شما، تعداد جلسات مورد نیاز را بررسی نماید تا بتوان تخمین دقیقتری از هزینه ترمیم دندان داشت. لازم به ذکر است که در تمامی این روشها، مهارت و تجربه دندانپزشک شما و همچنین موقعیت مکانی و پیشرفته بودن کلینیک دندانپزشکی بر قیمت نهایی موثر است.
سخن نهایی
ما میتوانیم دندانها و ترمیمهای دندانی را با از بین بردن پلاکهای اطراف محل ترمیم شده، تمیز نگه داریم. این کار، برای جلوگیری از پوسیدگی دندانهای طبیعی و همچنین بیماری لثه، در اطراف همه دندانها، لازم است. با این حال، بعضی از آسیبها اجتناب ناپذیر هستند، بنابراین، اگر متوجه مسائل خاصی شدهاید که ممکن است نیاز به مراقبت بیشتری داشته باشد، لطفا در اسرع وقت با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
قویترین ماده برای ترمیم دندان چیست؟
قویترین مادهای که در حال حاضر برای ترمیم دندان استفاده میشود، زیرکونیا است. زیرکونیا یک سرامیک سفید است، بنابراین برای ترمیم مناسب میباشد، اما مات است، مانند مینای دندان طبیعی شما شفاف نیست.
ترمیم دندان چقدر دوام دارد؟
به طور معمول، پر کردن حدود ۱۰ سال دوام دارد. دوام بسیاری از ترمیمها (اصطلاح بالینی برای پرکردن دندان) بسیار طولانیتر است. علاوه بر مواد مورد استفاده، سایر عوامل موثر بر طول عمر ترمیمها، عبارتند از: عادات غذایی شما.
ترمیم مستقیم و غیر مستقیم چیست؟
ترمیمهای مستقیم را میتوان در طول یک جلسه، انجام داد تا نواحی آسیب جزئی یا پوسیدگی را بازسازی کند، در حالی که از ترمیمهای غیرمستقیم میتوان برای درمان آسیبهای گستردهتر استفاده کرد.
آیا ترمیم دندان درد دارد؟
خیر. دندانپزشک، قبل از ترمیم، با تزریق یک بی حس کننده موضعی به نام لیدوکائین، ناحیه را بی حس میکند و یا از ژل بی حس کننده استفاده مینماید. ممکن است کمی احساس سوزش داشته باشید، اما این واکنش به ماده بی حس کننده موضعی است که شروع به مسدود کردن سیگنالهای عصبی برای متوقف کردن درد میکند.
آیا میتوان دندانها را به طور طبیعی ترمیم کرد؟
شما نمیتوانید مینای دندان را به طور طبیعی یا حتی روش مصنوعی “بازسازی” کنید.
آیا ترمیم دندان، همان پر کردن است؟
پرکنندهها مواد خاصی هستند که دندانپزشک شما برای ترمیم پوسیدگی (حفرهها) یا عیوب روی سطح دندان در داخل یا روی دندان قرار میدهد. به استفاده از پرکنندهها، ترمیم نیز میگویند. آنها شکل و عملکرد دندان را اصلاح میکنند. پیشرفته شدن مواد و روشهای دندانپزشکی، راههای جدید و موثری را برای ترمیم دندانها، در اختیار ما قرار میدهد.
آیا میتوانم بعد از ترمیم دندان مسواک بزنم؟
در مسواک زدن دندانها یا نخ دندان کشیدن بعد از ترمیم، شک نکنید.
تا زمانی که به آرامی مسواک بزنید و اطراف دندان را با دقت نخ دندان بکشید، میتوانید ناحیه را طبق معمول تمیز نگه دارید.
آیا میتوانم بعد از پر کردن دندان، غذا بخورم؟
یک پرکننده کامپوزیت بلافاصله پس از این که دندانپزشک یک نور UV آبی روی دندان شما قرار میدهد سفت میشود. به طور کلی میتوانید پس از این که مطب دندانپزشکی را ترک کردید غذا بخورید؛ با این حال، توصیه میکنیم در صورتی که هنوز دهان شما بی حس است، حداقل تا ۲ ساعت بعد از ترمیم، صبر کنید.