متخصص لثه در ساوه

متخصص لثه یا پریودنتیست دندانپزشکی است که در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان عفونت‌ها و بیماری‌های لثه‌های اطراف دندان‌ها و استخوان فک نگهدارنده‌ی دندان‌ها تخصص دارد. چنانچه دندانپزشک عمومی حین معاینه معمول دندان‌ها با علائم بیماری لثه مواجه شود، مشاوره با متخصص لثه را به بیمار توصیه می‌کند. در این مقاله با خصوصیات و نقش‌های متخصص لثه و روش انتخاب بهترین متخصص لثه در ساوه آشنا می‌شوید. نکته مهم این است که اگر ساکن ساوه هستید، برای درمان ناراحتی‌های لثه حتماً به دندانپزشک ماهر و باتجربه‌ای مراجعه کنید که روش‌های درمان و مدیریت عوارضشان را به خوبی می‌شناسند. به‌این‌ترتیب عوارض جانبی و خطرهای احتمالی کاهش می‌یابد و دوران نقاهت درمان نیز کوتاه‌تر می‌شود.

متخصص لثه کیست؟


 

متخصص لثه کیست؟

متخصص لثه دندانپزشکی است که در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها و عارضه‌های درگیرکننده‌ی ساختارهای نگهدارنده دندان‌ها، مانند لثه‌ و استخوان تخصص دارد. بیماری لثه (پریودنتال) در صورت درمان نشدن باعث عفونت جدی می‌شود و حتی به از دست دادن دندان می‌انجامد. هدف کلی پریودنتیست‌ها پیشگیری از بیماری لثه و از دست دادن دندان است.

متخصص لثه معمولاً اقدامات زیر را انجام می‌دهد:

  • وضعیت دهان و دندان‌ها و پرونده بیمار را ارزیابی می‌کند و معاینه دهان و دندان‌ها را انجام می‌دهد.
  • به بیماران درباره بیماری لثه و عوارضش، بهداشت مناسب دهان و دندان و پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان آموزش می‌دهد.
  • دستور انجام آزمایش‌ و تصویربرداری‌هایی مانند رادیوگرافی می‌دهد و نتایج آزمایش‌ها و عکس‌ها را تفسیر می‌کند.
  • داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک و مسکن تجویز می‌کند.
  • عارضه‌ها و بیماری‌های لثه مانند ژنژیویت و تحلیل یا عقب رفتن لثه را تشخیص می‌دهد.
  • عارضه‌ها و بیماری‌های مختلف لثه را با استفاده از تکنیک‌های جراحی و غیرجراحی درمان می‌کند.
  • جراحی لثه، کاشت ایمپلنت دندان و عمل‌های زیبایی لثه را انجام می‌دهد.
  • همکاری تنگاتنگی با دیگر دندانپزشکان متخصص دارد تا مراقبت بهینه از دهان و دندان‌های بیمار تضمین شود.

متخصصان لثه با عناوین دندانپزشک، دکتر لثه و پریودنتیست نیز شناخته می‌شوند.

دلایل مراجعه به متخصص لثه


اگر دچار مشکلات لثه هستید، بهترین متخصص برای درمان مشکلتان بدون شک متخصص لثه است. متخصص لثه از روش‌های تشخیص و درمان مناسب انواع بیماری‌های لثه اطلاع کامل دارد. پریودنتیست می‌تواند نتایج بهتری را از درمان بگیرد، بهتر بودن نتایج در بیماران مختلف معنای متفاوتی دارد؛ درهرحال نتیجه و موفقیت درمان همواره بهتر از حالتی است که اقدامی انجام ندهید و به متخصص مراجعه نکنید. انتظار می‌رود که با مراجعه به متخصص لثه از نتایج زیر برخوردار شوید.

کاهش خونریزی‌ لثه

خونریزی‌ لثه

خونریزی لثه یکی از نشانه‌های مهم ابتلا به بیماری لثه است. علت خونریزی لثه فقط مسواک زدن نیست، لثه‌ها به دلیل التهاب و درگیر بیماری بودن نیز خونریزی می‌کنند. لثه‌ سالم خونریزی نمی‌کند. داشتن لثه‌های سالم و بدون خونریزی یکی از نتایجی است که متخصصان لثه امیدوارند به آن برسند.

طولانی کردن عمر دندان‌ها

ممکن است دندان‌هایتان بسیار لق باشند و بخواهید عمرشان را حتی‌الامکان طولانی کنید. شاید دوست نداشته باشید از دندان مصنوعی استفاده کنید یا برای کاشت ایمپلنت آماده نباشید و بخواهید دندان‌هایتان را تا جایی که می‌شود حفظ کنید. دندان‌ها را در بسیاری از شرایط می‌توان حفظ کرد و مطالعات نشان می‌دهد که درمان تخصصی لثه نرخ بقای دندان‌ها را طولانی‌تر می‌کند.

توانایی حفظ دندان‌ها

حفظ دندان‌ها یکی از مهم‌ترین دلایل مراجعه مردم به متخصص لثه است. مسلماً همه می‌خواهند دندان‌هایشان را حفظ کنند، هر چه نباشد دندان‌ها بسیار مهم‌اند.

دلیل از دست دادن دندان‌ها در اکثر موارد بیماری لثه است، اگر  بیمار به دندانپزشک متخصص لثه مراجعه کرده بود، احتمالاً می‌توانست دندانش را حفظ کند. بیماری لثه مهم‌ترین دلیل از دست دادن دندان است، خوشبختانه بیماری لثه کاملاً قابل درمان و قابل پیشگیری است. اگر همه می‌دانستند که هر کدام از دندان‌هایی که در دهان دارند، چه قیمت بالایی دارد، مسلماً نهایت سعی‌شان را برای مراقبت از این مرواریدهای گران‌قیمت می‌کردند. بنابراین اگر دچار بیماری لثه هستید و می‌خواهید دندانتان را نجات بدهید، انجام درمان‌های لثه می‌تواند سرمایه‌گذاری خوبی باشد.

رفع بوی بد دهان

بوی بد دهان

بوی بد دهان اثر بسیار مخربی بر روابط اجتماعی فرد دارد و موجب کناره‌گیری از بقیه می‌شود. اگر فکر می‌کنید دهانتان بوی بدی می‌دهد، بهتر است به متخصص لثه مراجعه کنید، چون احتمالاً به بیماری لثه مبتلا هستید. متخصص لثه می‌تواند بیماری لثه را درمان کند و دهان را دوباره به وضعیت سالم برگرداند.

درمان تحلیل رفتن لثه

تحلیل رفتن لثه

تحلیل رفتن لثه به دو دلیل نگران‌کننده است. دلیل اول این است که تحلیل لثه غالباً اثر نامطلوبی بر زیبایی دندان‌ها دارد، به‌خصوص اگر لبخندتان لثه‌ای باشد. دلیل دوم این است که تحلیل رفتن بافت لثه می‌تواند به از دست دادن دندان منجر شود. متخصص لثه بهترین فرد برای درمان هر دو مشکل است. دندانپزشکان عمومی غالباً بیماران را برای درمان چنین مشکلاتی به متخصص لثه معرفی می‌کنند.

جابه‌جا شدن دندان‌ها

بیماری لثه به دلیل از بین بردن ساختارهای نگهدارنده دندان‌ها مشکل‌ساز می‌شود. این ساختارهای حیاتی در واقع دندان را محکم و ثابت نگه می‌دارند و از جابه‌جا شدنشان جلوگیری می‌کنند. وقتی استخوان و اتصال نگهدارنده‌ی دندان از بین برود، حرکت کردن دندان‌ها شروع می‌شود که همواره موجب به بهم ریختن ردیف مرتب دندان‌ها و خدشه‌دار شدن زیبایی دندان‌ها می‌شود. بیماران بسیاری به متخصصان لثه مراجعه می‌کنند و با ناراحتی می‌گویند که دندان‌های‌شان قبلاً کاملاً ردیف بود، اما الان کج و نامرتب شده است. جابه‌جا شدن دندان‌ها تقریباً همواره ناشی از بیماری لثه است، بنابراین اگر متوجه حرکت کردن دندان‌ها شدید، فوراً به متخصص لثه مراجعه کنید. هرچه دیرتر به متخصص لثه مراجعه کنید، درمان سخت‌تر می‌شود.

کشیدن دندان

کشیدن دندان

هرچند اکثر دندانپزشکان عمل کشیدن دندان را انجام می‌دهند، کشیدن دندان با آسیب دیدن استخوان و درد همراه است و ممکن است لازم باشد عمل‌های جراحی بیشتری برای بازسازی استخوان انجام شود. وقتی دندانپزشک دندان را به روش متعارف می‌کشد، ممکن است مشکلات زیر پیش بیاید:

  • استخوان و بافت اطراف دندان آسیب ببیند.
  • قابلیت ساختارها برای کاشت دندان در آینده کاهش یابد.
  • انجام جراحی دیگری برای ترمیم ناحیه آسیب‌دیده ضرورت یابد.

اگر برای کشیدن دندان به متخصص لثه مراجعه کنید، بافت و استخوان فک آسیب کمتری می‌بیند و پایه محکمی برای کاشت ایمپلنت در اختیار قرار می‌گیرد. به‌علاوه تکنیک‌های محتاطانه متخصص لثه احتمال نیاز به پیوند (گرافت) استخوان را کاهش می‌دهد. بسیاری از بیماران می‌توانند کاشت ایمپلنت را همان روز کشیدن دندان انجام بدهند و به‌این‌ترتیب ضرورت انجام یک جراحی دیگر از بین می‌رود.

ترمیم تحلیل استخوان

عفونت دندان یا ریشه دندان در صورت درمان نشدن می‌تواند به استخوان فک آسیب بزند. استخوان به مرور زمان تحلیل می‌رود، نازک‌تر می‌شود و در نتیجه خطوط و انحناهای صورت تغییر می‌کند. حتی بیمارانی که قصد کاشت ایمپلنت ندارند، ممکن است برای جلوگیری از تحلیل رفتن بیشتر استخوان در آینده به پیوند استخوان نیاز داشته باشند. اگر استخوان فک کافی برای نگهداشتن عضلات صورت وجود نداشته باشد، صورت دچار پیری زودرس می‌شود و فرورفتگی‌هایی در بخش‌های مختلف صورت ایجاد می‌شود. هرچه دیرتر به متخصص لثه مراجعه کنید، استخوان بیشتر تحلیل خواهد رفت.

متخصص لثه درمان‌های لثه را برای ترمیم و جایگزینی استخوان تحلیل‌رفته دور دندان طبیعی انجام می‌دهد یا دندانی را که دیگر نمی‌توان حفظ کرد، می‌کشد. درمان سریع از تحلیل رفتن بیشتر استخوان و از دست دادن دندان جلوگیری می‌کند. اگر تصمیم به کاشت ایمپلنت در آینده دارید، چنانچه به بهترین متخصص لثه مراجعه کنید، احتمالاً استخوان موجود ایمپلنت را نگه خواهد داشت.

تمام عمل‌های همراه با پیوند یا شکل دادن بافت

شکل دادن بافت

لثه‌ها از دندان‌ها در برابر حساسیت، پوسیدگی ریشه و تحلیل استخوان محافظت می‌کنند. چنانچه بافت لثه تحلیل برود و عقب بنشیند، خطر از دست دادن دندان، در صورت انجام ندادن درمان بیشتر خواهد شد.

پریودنتیست بافت لثه را از طریق جراحی شکل دادن بافت یا پیوند لثه جابه‌جا می‌کند و روی ریشه نمایان دندان قرار می‌دهد.

زمان مراجعه به متخصص لثه


 

مراجعه به متخصص لثه

درمان بیماری‌های لثه و کاشت ایمپلنت رایجترین دلیل مراجعه به متخصصان لثه است. البته می‌توانید از مهارت متخصص لثه در حوزه‌های دیگری از قبیل موارد زیر نیز بهره‌مند شوید:

  • کشیدن دندان.
  • پیوند استخوان برای بازسازی استخوان تحلیل‌رفته پس از کشیدن دندان.
  • پیوند بافت نرم و شکل دادن به بافت.
  • اصلاح نامتقارن بودن خط لثه یا دندان‌هایی که به‌طور غیرعادی کوتاه یا بلند به نظر می‌رسند.
  • بوی بد دهان.
  • عقب رفتن لثه از انتهای دندان و نمایان شدن ریشه دندان (تحلیل رفتن لثه).
  • نامنظم بودن بایت یا اندازه نبودن دندان مصنوعی تکه‌ای.
  • زخم‌های دهان.
  • احساس درد هنگام جویدن.
  • چرک بین دندان‌ها و لثه‌ها.
  • لثه‌های سرخ، متورم و حساس به لمس یا لثه‌هایی که هنگام مسواک زدن و نخ کشیدن خونریزی می‌کند.
  • حساسیت دندان‌ها به غذاها یا نوشیدنی‌های داغ یا سرد.

متخصص لثه کدام بیماری‌ها و عارضه‌ها را درمان می‌کند؟


متخصصان لثه بیماری‌ها و عارضه‌های مختلفی را درمان می‌کنند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دندان قروچه (براکسیسم): فرد دندان‌ها را روی هم فشار می‌دهد و می‌ساید.
  • مشکلات زیبایی: از جمله لبخند لثه‌ای، لثه‌های نمایان یا غیر یکدست.
  • بیماری لثه: شامل ژنژیویت، پریودنتیت، تحلیل لثه، پاکت دندانی و بیماری لثه نکروز دهنده.
  • هالیتوز یا بدبویی دهان: بیماری لثه می‌تواند علت بدبویی دهان باشد.
  • عارضه‌های دندانی: مانند لق شدن دندان‌ها، فاصله‌دار شدن دندان‌ها و در نهایت از دست دادن دندان.

متخصص لثه چه آزمایش‌هایی را انجام می‌دهد یا دستور انجامشان را می‌دهد؟


 

آزمایش‌های لثه

متخصص لثه آزمایش‌های تشخیصی زیر را انجام می‌دهد یا دستور انجامشان را می‌دهد:

  • آزمایش‌های تصویربرداری: از قبیل رادیوگرافی بایت وینگ، عکس پانورامیک دندان‌ها و فک‌ها و سی تی اسکن (توموگرافی رایانه‌ای).
  • معاینه سلامت دهان و دندان‌ها: متخصص لثه وضعیت دندان‌ها و پرونده بیمار را بررسی می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را ارزیابی می‌کند.

درمان‌ها و عمل‌هایی که متخصص لثه انجام می‌دهد یا دستور انجامشان را می‌دهد


 

عمل‌های متخصص لثه

متخصصان لثه عمل‌ها و درمان‌ها مختلفی را انجام می‌دهند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان‌های زیبایی: شامل کانتورینگ لثه یا عمل زیبایی شکل دادن به لثه و تقویت ریج.
  • ارتقا بهداشت دهان و دندان و اقدامات پیشگیرانه: مانند جرم‌گیری، فلورایدتراپی، تسطیح ریشه، جرم‌گیری عمیق (اسکیلینگ) و آموزش اصول رعایت بهداشت و پیشگیری از بیماری لثه.
  • جراحی تحلیل لثه: شامل کاهش عمق پاکت، بازسازی لثه و گرافت‌های بافت سخت و نرم.
  • درمان تحلیل لثه: شامل جرم‌گیری عمیق و تسطیح ریشه برای تمیز کردن دندان‌ها و سطوح نمایان ریشه و شستشو با آنتی‌بیوتیک.
  • تجویز دارو: متخصص لثه داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ خوراکی، ژل و دهان‌شویه‌های تجویزی را برای درمان عفونت‌های باکتریایی تجویز می‌کند.
  • درمان دندان قروچه: شامل ساخت و نگهداری محافظ شبانه دهان (نایت گارد).
  • درمان‌های پس از از دست دادن دندان: مانند کاشت ایمپلنت.

در ساوه و در کلینیک دندانپزشکی لبخند، از بهترین و به روزترین امکانات و تجهیزات دندانپزشکی، جهت بهبود کیفیت درمان استفاده می گردد. دندانپزشکان این درمانگاه، با استفاده از مواد دندانپزشکی درجه یک، کارآمدترین و با دوام ترین درمان را، در حوزه دندان و لثه به مراجعه کنندگان خود ارائه داده اند. در این مرکز درمانی، سه گروه خدمات انجام می گیرد که عبارتند از: خدمات زیبایی دندان (که شامل لیمنت دندانی، کامپوزیت ونیر، روکش های سرامیکی، بلیچینگ و اصلاح طرح لبخند می شود)، خدمات ترمیمی و درمانی (که شامل کاشت ایمپلنت، جراحی لثه، جراحی فک و دهان، درمان ریشه و پرکردن و خدمات عمومی دندان می شود) و دندانپزشکی کودکان (که شامل انواع ارتودنسی، مرتب سازی فواصل دندان، ایمپلنت کودکان، جلوگیری از پوسیدگی و خدمات عمومی دندان کودکان می شود).

پرسش‌های متداول


متخصص لثه چه کاری می‌تواند برای بیماری لثه انجام بدهد؟

متخصص لثه درمان‌های پیشرفته‌ای مانند جراحی لثه را برای درمان لثه‌ها انجام می‌دهد؛ از درمان‌های تخصصی لثه می‌توان به بازسازی بافت اشاره کرد که در آن از گرافت استخوانی برای بازسازی استخوان استفاده می‌شود. افزون بر این پریودنتیست‌ها درمان کوچک کردن پاکت دندان، کاهش فاصله بین دندان‌ها و لثه‌ها و پیوند بافت لثه را نیز انجام می‌دهند.

اندودنتیست چه تفاوتی با پریودنتیست دارد؟

اندودنتیست یا متخصص ریشه در زمینه مدیریت درد و عفونت دندان نشأت گرفته از داخل دندان تخصص دارد. اما آموزش‌های تخصصی پریودنتیست بر التهاب و بیماری لثه و درمان مشکلات لثه متمرکز است.

دندانپزشک عمومی می‌تواند بیماری لثه را درمان کند؟

اگرچه دندانپزشک عمومی می‌تواند بیماری لثه را به روش‌هایی همچون جرم‌گیری، جرم‌گیری عمیق و تسطیح ریشه درمان کند، متخصص لثه توانایی درمان بیماری‌های لثه پیشرفته‌ای را دارد که دندانپزشک عمومی تخصص و مهارت لازم را برای درمانشان ندارد.

متخصص لثه بهتر از دندانپزشک است؟

دلیل اصلی معرفی شدن بیماران توسط دندانپزشکان به پریودنتیست‌ها، تخصص این گروه از دندانپزشکان است. متخصص لثه شایسته‌ترین دندانپزشک برای درمان بیماری لثه و ارائه خدماتی مانند کاشت دندان است که مرتبط با بافت نرم و استخوان نگهدارنده دندان‌ها و فک است.

متخصص لثه دندان‌ها را هم روکش می‌کند؟

هرچند دندانپزشک عمومی نیز می‌تواند دندان‌ها را روکش کند، اختلال‌های بایت را درمان کند و چند درمان زیبایی را انجام دهد، مسلماً دندانپزشک عمومی تمام درمان‌ها را نمی‌تواند انجام بدهد. به همین دلیل دندانپزشکی گرایش‌های متعددی دارد تا بیماران درمان مناسبی را که در شرایط خاص به آن نیاز دارند، دریافت کنند.

فهرست‌مطالب

مقالات مرتبط

تماس با ما