به دلیل متفاوت بودن شرایط هر بیمار، هزینه ایمپلنت دندان در هر فرد متفاوت است و به عوامل مختلفی چون میزان تجربه جراح و همچنین درمان های مقدماتی مورد نیاز قبل از انجام ایمپلنت بستگی دارد. بیمار میتواند در جلسات معاینه قبل از جراحی با دندانپزشک خود در خصوص میزان دقیق هزینه ها صحبت نماید. در طول این جلسات دندانپزشک قبل از شروع درمان آمار دقیقی از میزان هزینه ها ارائه می دهد و فرد بیمار این فرصت را پیدا می کند تا تمامی سؤالات احتمالی خود را از وی بپرسد.
میانگین هزینههای ایمپلنت دندان
پروسه و روش انجام ایمپلنت در هیچ دندانی شبیه به هم نیست و این خود باعث تفاوت در هزینههای انجام آن می شود. به بیانی دیگر عوامل مختلفی چون انجام سیتی اسکن در معاینات اولیه، جراحی لیفت سینوس، پیوند استخوان و نوع پیوند همگی می توانند بر هزینة نهایی ایمپلنت تأثیر بگذارند.
از دیگر عواملی که بر هزینههای ایمپلنت تأثیر میگذارند محل قرارگیری مطب دندانپزشک است. به طور معمول هزینههای پزشکی در مطبهای بزرگ واقع در مراکز شلوغ شهری بهمراتب بیشتر است. از دیگر عواملی که بر هزینههای انجام ایمپلنت تأثیر میگذارند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معاینه کامل دندان ها که شامل عکس سه بعدی نیز می شود.
- کشیدن دندان های خراب در صورت نیاز
- کاشت پایه ایمپلنت
- جایگذاری تکیه گاه ایمپلنت
- جنس و نوع تاج دندان
- جایگذاری تاج دندان
در جلسه مشاوره، دندانپزشک یا متخصص ایمپلنت بعد از معاینه، هزینه ایمپلنت را به شما اعلام خواهد کرد. همانطور که میدانید، ایمپلنت دندان فرایندی زمان بر است و معمولاً چندین ماه طول میکشد؛ بنابراین می توانید برخی از هزینهها همچون روکش ایمپلنت را در جلسه های بعدی پرداخت کنید.
چه عواملی بر هزینههای ایمپلنت دندان تأثیر میگذارند؟
عوامل مختلفی مانند جنس ایمپلنت کار شده، تعداد آن و حتی قسمتی که ایمپلنت بر روی آن انجام میشود بر هزینههای این جراحی تأثیر می گذارند.
جنس ایمپلنت های دندانی
ایمپلنت های دندان از مواد زیست سازگار ساخته شده اند، در نتیجه می توانند به راحتی و بدون پس زدگی و یا ایجاد واکنشهای آلرژیک، با استخوان های فک بیمار پیوند بخورند. تیتانیوم به دلیل دوام بالا، مقاومت در برابر خوردگی و قابلیت پیوند بالا با استخوان فک از بهترین ماده ها برای ساخت ایمپلنت محسوب میشود.
برخی از دندانپزشکان برای ساخت ایمپلنت از زیرکونیا استفاده می کنند. زیرکونیا یک ماده زیست سازگار سرامیک مانند با رنگ سفید است و همین مورد باعث می شود بهراحتی با دندان های اصلی و طبیعی فرد بیمار ادغام شود. به طور معمول ایمپلنت های از جنس زیرکونیا گرانتر از ایمپلنتهای تیتانیومی هستند.
برندهای تولید کننده ایمپلنت و تاج دندان
در جهان صدها شرکت ساخت ایمپلنت وجود دارند. از شرکتهای سرشناس و پیش گام تولید گرفته تا شرکتهای تولید انبوه. قیمت اولیه ایمپلنت دندان بسته به برند و شرکت سازنده آن و همچنین آزمایشگاه تولیدکننده تاج دندان میتواند متفاوت باشد.
تعداد ایمپلنت های دندان
تعداد ایمپلنت های مورد نیاز برای بازسازی کامل فک یکی از مهمترین عواملی است که بر روی هزینههای این جراحی تأثیر میگذارد و این در هر بیمار متفاوت است. اگر فرد یکی از دندانهای خود را از دست داده باشد فقط به ایمپلنت تک دندان احتیاج دارد. اما اگر بیمار چندین دندان خود را ازدستداده باشد ممکن است مجبور شود تا از ایمپلنت های جداگانه استفاده کند که این خود باعث بالا رفتن هزینه های جراحی می شود.
هزینه ایمپلنت تک دندان
اگر فرد فقط یکی از دندان های خود را ازدست داده باشد، باید هزینة انجام یک ایمپلنت را پرداخت نماید. اما باید در نظر داشت اگر بیمار به پیوند استخوان و یا جراحی لیفت سینوس احتیاج داشته باشد هزینههای وی افزایش مییابد.
هزینههای ایمپلنت چند دندان
در صورتی که بیمار به ایمپلنت چند دندان احتیاج داشته باشد و این دندانها در کنار یکدیگر قرار گرفته باشند، گزینه ها و روش های ایمپلنت مختلفی در پیشرو دارد که این خود باعث تغییر در هزینهها میشود. برای مثال اگر فردی سه یا چهار دندان خود را که در کنار یکدیگر هستند از دست داده باشد میتواند با کمک دو ایمپلنت و با روش پل زدن این دندان ها را جای گذاری نماید که این روش در کاهش هزینه ها بسیار کارآمد است. چرا که دو ایمپلنت توانایی نگه داشتن سه یا چهار دندان مجاور هم را دارند و هزینه انجام آن بهمراتب کمتر از 4 ایمپلنت مجزا است.
هزینه ایمپلنت کامل دهان
به دلیل این که برای انجام ایمپلنت کامل دهان روش های بسیاری وجود دارد، هزینه های انجام آن نیز می تواند بسیار متفاوت باشد. گران ترین روش استفاده از ایمپلنت جدا برای هر دندان است. این روش در عین هزینه بر بودن بسیار راحت است و به دندانپزشک این اجازه را میدهد تا برخی از دندان های سالم فرد را حفظ نماید.
یکی از روش های مقرون به صرفه برای انجام ایمپلنت استفاده از دندان های مصنوعی بر پایه ایمپلنت است. در این روش بعد از کشیدن دندانهای باقیمانده، مانند دندانمصنوعیهای معمولی، دو ردیف دندان کامل در فک بالا و پایین بیمار کار گذاشته میشود. هر ردیف از دندانها توسط چهارتا شش ایمپلنت به استخوان فک بالا و پایین بیمار متصل میگردد. این روش در اصطلاح روش All_on_4 نامیده میشود.
پیوند استخوان
بیمارانی که دندان خود را بیش از یک سال است که از دست داده اند و در این مدت از هیچ روش جایگزین دندانی استفاده ننمودهاند بیش از دیگران در معرض ازدستدادن و تحلیل استخوان های فک خود قرار می گیرند. دندان های طبیعی با ایجاد وزن بر روی فک باعث قوی و سالم بودن استخوان های آن می شوند. زمانی که فرد دندان خود را از دست میدهد، استخوانهای فک در آن قسمت به مرور زمان تحلیل می رود.
برای کاشت ایمپلنت باید میزان استخوان های فک بیمار به اندازه ای باشد که بتواند پایه ایمپلنت را در خود جای داده و محکم نگه دارد. پیوند استخوان یکی از روش هایی که در این موارد مورد استفاده قرار می گیرد و بعد از انجام آن فرد نیاز به استراحت بیشتری دارد، در چنین مواردی باید هزینه های پیوند استخوان را نیز به دیگر هزینه های ایمپلنت اضافه کرد.
سلامت دهان بیمار
افرادی که به بیماری هایی چون پیوره یا دیگر بیماری های حاد دهانی مبتلا هستند باید قبل از انجام ایمپلنت، درمان های اولیه را برای بهبود بیماری های خود انجام دهند تا سلامت لازم برای انجام ایمپلنت را به دست آورند. به علاوه هر اقدام احتیاطی مورد نیازی که در طول جراحی ایمپلنت انجام میگیرد، به هزینههای کلی آن می افزاید.
کشیدن دندانها
کشیدن دندانها عملی ساده و سریع است و در بسیاری از موارد میتوان بلافاصله بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت دندان را جایگزین آن نمود. اگرچه اگر کشیدن دندان نیاز به جراحی داشته باشد میتواند باعث بالارفتن هزینههای کلی ایمپلنت گردد.
میزان تجربه و تبحر دندانپزشک
مانند دیگر افراد حرفهای در هر زمینه کاری، دندانپزشکان باتجربه و دانش بالا عموماً دستمزدهای بالاتری نسبت به دیگر همکاران خود دریافت میکنند.
محل قرارگیری ایمپلنتها
به طور معمول ایمپلنت دندانهای جلویی به دلیل حساسیت بالایی که برای حفظ زاویه با خط فک دارند گران تر از دیگر ایمپلنتها هستند. همچنین در برخی موارد برای رسیدن به نتیجه مطلوب نیاز به انجام پروسههای بیشتری است که خود باعث افزایش هزینه ها میشود.
چرا قیمت ایمپلنت از دندان مصنوعی بیشتر است؟
انجام ایمپلنت دندان نیاز به جراحی دارد که به این معنا است که هزینه های آن بیشتر از دیگر روشهای جایگزینی دندانهای از دست رفته مانند استفاده از دندان مصنوعی است.
قسمت فیکسچر (پایه) و اباتمنت (قطعه ای کوچک که بعد از کاشت فیکسچر به آن متصل میشود و در نهایت تاج دندان روی آن قرار میگیرد) ایمپلنتها به طور معمول از جنس تیتانیوم ساخته میشوند و قسمت تاج دندان برای داشتن ظاهری طبیعی از جنس چینی و یا سرامیک است. در حالی که دندانهای مصنوعی از اکریلیک که نوعی پلاستیک است ساخته میشود.
در روش ایمپلنت، متخصصین قسمت تاج دندان را برای هر بیمار بهصورت اختصاصی طراحی میکنند تا از نظر شکل، اندازه و رنگ دقیقاً مشابه با دندانهای طبیعی وی باشد و ایمپلنت به طور محکم و کامل درون لثه او جای بگیرد و فرد لبخندی طبیعی داشته باشد.
سوالات متداول
هزینه انجام ایمپلنت دندان چقدر است؟
هزینه انجام ایمپلنت دندان به شرایط بیمار بستگی دارد. برخی از بیماران نیاز به انجام ایمپلنت تک دندانی دارند درحالیکه برخی دیگر باید چند دندان خود را ایمپلنت نمایند.
در صورت نیاز به پیوند استخوان قبل از ایمپلنت، آیا باید هزینه جداگانه پرداخت کنم؟
بله. افرادی که قبل از ایمپلنت به پیوند استخوان نیاز دارند، باید هزینه جداگانه ای بابت آن در نظر بگیرند.
آیا هزینه ایمپلنت دندان های مختلف متفاوت است؟
بله. هزینه ایمپلنت دندان های جلویی بیشتر است.
آیا می توان هزینه ایمپلنت دندان را بهصورت اقساطی پرداخت کرد؟
باتوجهبه اینکه پروسه ایمپلنت دندان زمانبر است، میتوانید هزینه مراحل مختلف را جداگانه پرداخت نمایید.
آیا بیمه هزینه های ایمپلنت دندان را پوشش می دهد؟
لازم است بدانید بیمه تکمیلی بخشی از هزینه های مربوط به ایمپلنت دندان را تقبل می کند. سقف تقبل هزینه ایمپلنت دندان با بیمه تکمیلی بسته به وضعیت بیمار متفاوت است. در جلسه مشاوره، اطلاعات لازم در این خصوص به شما ارائه خواهد شد.
چرا قیمت ایمپلنت دندان در مراکز دندانپزشکی مختلف متفاوت است؟
باتوجهبه اینکه برند ایمپلنت مهمترین عامل در تعیین قیمت آن است، در مراکز مختلف که از برندهای امریکایی، چینی و کرهای استفاده میشود، قیمتها متفاوت هستند.