مراحل ایمپلنت دندان – کاشت دندان توضیح مرحله به مرحله

پروسه ایمپلنت دندان مجموعه‌ای از جراحی‌های کوچک است که به جای دندان از دست رفته قرار می‌گیرید. ایمپلنت دندان چند مرحله دارد که بدن شما در هر کدام از مراحل قبل از اینکه گام بعدی را بردارد باید یک دوره درمان را بگذرانید. در ادامه فرآیند ایمپلنت دندان را گام به گام توضیح می‌دهیم.

فرآیند ایمپلنت دندان


مشاوره دندان

مشاوره دندان

اولین گامی که باید در پروسه ایمپلنت دندان بردارید این است که مشاوره بگیرید. این‌جاست که دندان پزشک شما تمام سوابق دندان و پزشکی، عکس‌های دیجیتال و عکس‌های ایکس ری شما را به صورت کامل بررسی می‌کند و باید ببیند که استخوان فک و سلامتی لثه‌های شما برای ایمپلنت دندان در چه وضعیتی قرار دارد. زمانی که مشاوره دندان پزشک‌تان تمام شد، برنامه درمانی شما را آماده می‌کند که فرآیند ایمپلنت دندان را گام به گام مشخص و هزینه را برآورد می‌کند که جزئیات هزینه‌های درمان دندان شما همچنین می‌تواند جایگزین‌هایی داشته باشد.

ایمپلنت دندان مانند لنگرهای کوچک یا مانند یک پروتز پیچ‌مانند که در عمل جراحی در استخوان فک‌تان تعبیه می‌شود، جای خالی دندان از دست رفته‌تان را پر می‌کند. معمولاً به ریشه‌های مصنوعی که اول در آرواره قرار می‌گرید اصصلاحاً ایمپلنت دندان می‌گویند که سایر مراحل آن باید کامل شود.

اگر شرایط زیر را دارید باید برای ایمپلنت دندان اقدام کنند:

  • داشتن استخوان آرواره قوی و سالم برای ایمپلنت دندان.
  • سیگاری نبودن.
  • مبتلا نبودن به پیش شرایطی که روی توانانی بهبود بدن‌تان اثر می‌گذارد.
  • داشتن میزان خوبی از مراقبت دهان و دندان و نداشتن بیماری لثه.

پیوند استخوان

پیوند استخوان

اگر طبق سی تی اسکن و اسکن ایکس ری شما استخوان کافی در فک‌تان وجود نداشته باشد که بتواند ایمپلنت را نگه دارد، دندان پزشک‌تان می‌تواند درباره افزایش یا ساخت استخوان توضیحاتی دهد.

همانطور که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، زمانی که استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت وجود نداشته باشد، احتمالاً پزشک به سمت پیوند استخوان می‌رود. در غیر این صورت فرآیند پیوند دندان به شکست می‌خورد و زمانی که با گاز زدن روی ایمپلنت‌تان فشار بیاورید، ممکن است از جای خودش بیرون بیاید.

چه انتظاراتی باید از پیوند استخوان داشت:

زمانی که پزشک بخواهد استخوانی را به آرواره اضافه کند، معمولاً از بخش‌های دیگر آرواره / مفصل ران / چانه برمی‌دارد و به آن بخش پیوند می‌دهد یا با استفاده از مواد مصنوعی استخوان (کلسیم فسفات یا هیدروکسی آپاتیت) به استخوان آرواره اضافه می‌کند تا ایمپلنت مانند ریشه یک دندان واقعی بتواند تا انتهای دهان محکم شود. در این فرآیند از استخوان فرآوری‌شده خوک، گاو یا انسان هم می‌توان استفاده کرد.

چه انتظاراتی باید از کجی استخوان داشت:

کجی استخوان یک شکل متفاوتی از پیوند استخوان در پروسه جراحی است که بدن را وادارد می‌کند در مقابل مواد استخوانی و جوش خوردن با فک‌تان، استخوان بیشتری در محل مورد نیاز رشد دهد. در این پیوند از پین‌ها و پیچ‌ها برای جدا کردن استخوان استفاده می‌شود که باعث شده استخوان بیشتری در فضای خالی رشد کند.

اگر به یکی از این پروسه‌ها نیاز دارید، قبل از اینکه فرآیند ایمپلنت دندان واقعی خود را شروع کنید، احتمالاً 4 تا 12 ماه طول می‌کشد تا استخوان شما برای پیوند و ایمپلنت آماده شود.

حفاری دندان

گاهی اوقات پیش می‌آید که دندان عفونی شما هنوز در دهان‌تان باقی مانده که دندان پزشک‌تان قبل از اینکه وارد پروسه ایمپلنت دندان شود، آن دندان را حفاری می‌کند و گاهی هم بعد از حفاری دندان احتمال دارد پروسه ایمپلنت انجام شود.

قرار دادن ایمپلنت

قرار دادن ایمپلنت

ایمپلنت دندان در زمان جراحی و در بیهوشی کامل در محل مد نظر قرار می‌گیرد. این‌جاست که پزشک برای اینکه به استخوان فک زیر لثه دسترسی داشته باشد، باید لثه را بردارد. در ادامه هم باید چند سوراخ در آرواره ایجاد کند و ایمپلنت دندان که معمولاً از تیتانیوم یا زیرکونیا ساخته می‌شود را در محل پیچ کند.

بعد از اینکه ایمپلنت انجام شد، پزشک ناحیه باز لثه را بخیه می‌زند و مراقبت‌های بعد از جراحی را به شما می‌دهد که باید برای ریکاوری آن‌ها را انجام دهید. 2 تا 4 ماه هم زمان می‌برد تا ایمپلنت دندان با استخوان فک‌تان یکی و ادغام شود که به این فرآیند یکپارچگی استخوان می‌گویند. در همین زمان است که ایمپلنت دندان شما با بدنتان جوش می‌خورد تا قوی‌تر و محکم‍‌تر شود.

قرار دادن اباتمنت

بعد از اینکه ایمپلنت دندان‌تان محکم شد، برای قرار گرفتن اباتمنت باید به دندان پزشک‌تان مراجعه کنید که در این فرآیند جراحی، دندان پزشک‌تان باید محل جراحی را دوباره باز کند و تکیه‌گاه‌ها (تکه‌های الحاقی) را به ایمپلنت دندان‌تان ضمیمه کند.

بعد از آن هم محل را دوباره بخیه می‌زند و یک دوره ریکاوری را یک بار دیگر می‌گذرانید.

ساخت تاج دندان

ساخت تاج دندان

بعد از اینکه لثه‌های‌تان به طور کامل بهبود پیدا کردند و دندان پزشک‌تان هم از ریکاوری شما راضی بود، زمان آن رسیده که تاج دندان‌تان ساخته شود. تاج دندان بخش بیرونی و دیدنی ایمپلنت دندان‌تان است که دیگران می‌توانند آن را مشاهده کنند. البته تا زمانی که تاج دندان شما ساخته شود، می‌توانید یک تاج موقتی روی دندان‌تان داشته باشید.

روش سنتی


در روش سنتی ایمپلنت دندان با 2 پروسه روبه‌رو می‌شوید که بین هر 2 پروسه 3 تا 6 ماه فاصله دارد. در این روش باید چند ماه زمان بگذرد تا بیمار اولین بهبودی خودش را حس کنید.

شکاف اولیه:

در اولین گام پروسه، بخش کوچکی از لثه در جایی که ایملپنت در آن قرار می‌گیرد (حفره دندان که لثه آن را پوشش می‌دهد) برداشته می‌شود. برش لثه کاملاً ضروری است و برای دسترسی به حفره دندانی که از دست رفته باید لثه آن قسمت برداشته شود.

برش و سوراخ کردن:

بعد از اینکه سوراخ کوچکی روی لثه ایجاد شد، دندان پزشک شما استخوان آن قسمت را سوراخ می‌کند. این کار به خاطر قرار دادن ایمپلت فولادی یا قرار دادن ایمپلنت روی استخوان انجام می‌شود. بعد از اینکه ایمپلنت دندان‌تان کامل شد، پزشک شکاف لثه‌های شما را بخیه می‌زند تا بهبود پیدا کند.

دوره ریکاوری و پروسه دوم:

بعد از اینکه 3 تا 6 ماه گذشت، می‌توانید بخش دوم پروسه ایمپلنت دندان سنتی را انجام دهید که در این فرآیند یک برش جدید روی ایمپلنت شما ایجاد می‌شود و یک روکش یا گردن ایمپلنت روی بالای فضای روباز پیچ می‌شود.

هیلینگ کپ ریموال:

از آن‌جایی که طراحی هیلینگ کپ به گونه‌ای است که بافت لثه اطراف دندان را مجبور می‌کند بهبود پیدا کند، به هیلینگ کپ ریموال شناخته می‌شود و بعد از چند هفته هم برداشته می‌شود.

اباتمنت و محل تاج:

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، پایه به خاطر عنصر حمایتی تاج نهایی روی این محل قرار می‌گیرد. برای اینکه خیالتان بابت محکم بودن تاج راحت شود و به راحتی با گاز گرفتن از جای خودش بیرون نیاید، پایه باید گذاشته شود و بسیار هم ضروری است.

فرآیند یک مرحله ای


بیمارانی که صبور نیستند و نمی‌توانند مدت‌ها برای بهبودی پروسه ایمپلنت سنتی دندان‌های‌شان زمان بگذارند، می‌توانند از ایمپلنت یک مرحله‌ای استفاده کنند. گاهی اوقات از این مورد برای ایمپلنت استفاده می‌شود، اما سودمندی این نوع ایمپلنت به کلینیک یا دندان پزشکی بستگی دارد که می‌خواهید جراحی‌تان را در آن انجام دهید.

جنبه روشن ماجرا این‌جاست که دندان پزشک شما مجبور نیست در طول دوره 6 ماهه بارها و بارها محل ایمپلنت را شکاف دهد و بخیه بزند. زمانی که ایمپلنت سنتی به بدن شما اجازه می‌دهد خودش را با پیوند ایمپلنت نسبت به پروسه ایمپلنت دندان یک مرحله‌ای بهتر کند، عوارضی به همراه دارد.

سؤالات متداول


آیا ایمپلنت دندان یک مرحله ای درد دارد؟

به هر حال به خاطر جراحات وارده دچار درد خواهید شد که با مصرف مسکن های معمولی این مشکل مرتفع میگردد.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

این مسئله بسته به نوع تکنیک کاشت دندان و البته تعداد دندان های نیازمند به ایمپلنت متغیر است. همچنین تجربه پزشک و حتی محل مطب پزشک در قیمت نهایی موثر خواهد بود.

آیا برای جراحی پیوند استخوان فک برای کاشت دندان به بیهوشی نیاز است؟

معمولاً جراحی های مرتبط با پیوند استخوان با بیحسی های موضعی قوی در مطب دندان پزشک صورت میپذیرند، اما این امکان وجود دارد که در صورت نیاز به جراحی وسیع بیهوشی نیز انجام پذیرد.

کدام نوع ایمپلنت بهتر است؟

در حال حاضر انواع مختلفی از برندهای سوئیسی، کره‌ای و امریکایی در بازار موجود است. بسته به بودجه‌ای که برای ایمپلنت در نظر گرفته اید، میتوانید از برندها با کیفیت های متنوع استفاده کنید.

ایمپلنت یک مرحله ای بهتر است یا روش ایمپلنت چند مرحله ای؟

پاسخ به این سؤال قدری مشکل است، زیرا بسته به نیاز شما و بودجه ای که در نظر گرفته اید و همچنین تشخیص و البته مهارت پزشک پاسخ نهایی متفاوت خواهد بود.

چه مدت بعد از پیوند استخوان میتوانم ایمپلنت دندانم را انجام دهم؟

معمولاً بعد از 4 تا 12 ماه بسته به نتیجه پیوند زمان مناسبی برای انجام ایمپلنت خواهد بود.

فهرست‌مطالب

مقالات مرتبط

تماس با ما