تغییر رنگ دندانها به زبان ساده به زرد شدن دندان اشاره دارد. شفافیت، رنگ و درخشندگی دندانهای بسیاری از افراد تغییر میکند و مشکل زردی تکهتکه و کدر رنگ دندانها پیش میآید. زرد شدن دندانها، مشکل ناخوشایندی است و گاهی اوقات اثری منفی را به دنبال دارد. اولین نکتهای که با دیدن دندانهای زرد به ذهنمان میرسد، مسواک نزدن منظم است. اما طیف گستردهای از عاملهای مرتبط با سلامتی، از مصرف دارو گرفته تا مسواک زدن کم و نامناسب، میتواند علت زرد شدن دندانها باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دلایل زرد شدن دندانها و روشهای پیشگیری از زرد شدن دندانها در ادامه با ما همراه باشید.
رنگ طبیعی دندان چیست؟
رنگ طبیعی دندان عمدتاً به سن، نژاد، رعایت بهداشت دهان و دندان و تغذیه بستگی دارد. همچنین آناتومی دندان نیز بر رنگ دندان اثر میگذارد. سه لایه تشکیلدهنده دندان، یعنی مینا، عاج و پالپ نیز در رنگ نهایی دندان نقش دارند. مینا بیرونیترین لایه دندان است که عاج داخلی را میپوشاند. عاج به نوبه خود پوششی است که دور پالپ مرکزی دندان را فرامیگیرد. پالپ به دلیل رگدار بودن مایل به صورتی است.
اما رسانهها، رنگ طبیعی دندان سالم را سفید درخشان تعریف کردهاند. امروزه،. داشتن دندانهای سفید و درخشان در تبلیغات تلویزیونی به عنوان هدف تمام مردم نشان داده میشود. اما بسیاری از مردم از این موضوع غافلاند که این سپیدی درخشان ممکن است نتیجه تدوین و گریم سنگین باشد. درجه سفیدی دندانها برای همه یکسان نیست و به عاملهای متعددی بستگی دارد که در بالا به آنها اشاره کردیم.
بنابراین، اگر تمامی نکات مرتبط با بهداشت دهان و دندان را رعایت میکنید و همچنان دندانهایتان کمی زردی دارد، نگران نباشید ممکن است که این رنگ اصلی دندانهای شما باشد. برای بررسی دقیقتر توصیه میشود که حتما به دندانپزشک مجرب مراجعه کنید تا هیچگونه نگرانی برای شما باقی نماند.
انواع زردی دندان
اکثر دلایل زرد شدن دندانها در دو گروه اصلی لکههای بیرونی و درونی تقسیمبندی میشوند:
- لکههای بیرونی: لکههای خارجی سطح مینا، یعنی لایه سخت بیرونی دندان را درگیر میکند. هرچند مینای دندان به راحتی لک میشود، این لکههای بیرونی را معمولاً میتوان از بین برد یا اصلاح کرد. لکههای بیرونی دلایل شایعتری مانند مصرف قهوه و توتون دارد.
- لکههای درونی: این لکهها در ساختار داخلی دندان، یعنی عاج، ایجاد میشود. زدودن لکههای داخلی سختتر است. لکههای درونی دلایل جدیتری مانند مصرف دارو دارد.
لکههای زرد روی دندانتان از هر نوعی که باشد، دلایل زمینهای مختلفی میتواند برای آن وجود داشته باشد.
علتها و دلایل زرد شدن دندانها
شاید این سؤال برایتان پیش آمده باشد که آیا زردی دندانها فقط از نظر زیبایی ناخوشایند است یا این که زردی دندان از یک بیماری و مشکل نگرانکننده خبر میدهد؟ جواب مختصر و مفید این است که هر دو! علت زرد شدن دندانها تا حد زیادی به تغذیه، سبک زندگی و وضعیت سلامتیتان بستگی دارد.
زرد شدن دندان با سیگار و قلیان
توتون یکی از دلایل واضح لک و زرد شدن دندانهاست. اثر ترکیبی استعمال دخانیات و انواع غذاهای مصرفی، آسیبی دوگانه را به مینای دندان وارد میکند. قطران و نیکوتین موجود در توتون سیگار و قلیان، موادی شیمیایی هستند که لکههای زردی را روی سطح دندان افرادی ایجاد میکنند که سیگاری هستند یا توتون میجوند.
زرد شدن دندان با قهوه، چای و رژیم غذایی نامناسب
غذاها و نوشیدنیهای بسیاری هستند که باعث زرد شدن دندانها میشوند. از جمله خوراکیهای عامل زردی دندان میتوان به چای، قهوه، سودا و کولای رنگی، بعضی میوهها و سبزیجات مانند گوجهفرنگی، سیبزمینی، سیب، توت، گیلاس و … اشاره کرد. این مواد غذایی سرشار از کروموژن هستند؛ کروموژنها به مواد تولیدکننده رنگدانه گفته میشود که به مینای دندان میچسبند.
غذاها و نوشیدنیهای اسیدی نیز فرایند لک شدن دندانها را از طریق ساییدن مینا آسانتر میکنند. وقتی مینای دندان ساییده میشود، رنگدانهها راحتتر به دندان میچسبند. تاتن، ترکیب تلخ موجود در چای، نیز به کروموژنها در چسبیدن به مینای دندان کمک میکند و در نهایت زمینهساز لک شدن دندانها میشود. البته برای عاشقان چای خبر خوبی داریم: نتایج تحقیقی که در سال 2014 در یک نشریه علمی با عنوان International Journal of Dental Hygiene منتشر شد، حکایت از آن دارد که افزودن شیر به چای احتمال لک شدن دندان را کاهش میدهد، چون پروتئینهای موجود در شیر با تانن پیوند شیمیایی برقرار میکنند.
زرد شدن دندان بر اثر بهداشت دهان و دندان پایین
اگر به خوبی از دندانهایتان مراقبت نکنید، برای مثال در مسواک زدن و کشیدن نخ دندان کوتاهی کنید و جرمگیریهای دورهای دندانپزشکی را پشت گوش بیاندازید، مواد لکهکننده از روی دندان پاک نمیشود. در نتیجه پلاک روی دندان تشکیل میشود و دندانهایتان زرد میشوند.
کوتاهی در رعایت بهداشت دهان و دندان غالباً به پوسیدگی و سوراخ شدن دندان، بیماری لثه (ژنژیویت) و انبوهی از مشکلات دندانی منجر میشود. اگر دندان زرد و لکشده را درمان نکنید، به مشکلی تبدیل میشود که سلامت عمومیتان را به خطر میاندازد.
زرد شدن دندان بر اثر افزایش سن
زرد شدن دندانها بخشی از فرایند طبیعی پیری است. دندانها به مرور زمان زرد میشوند، چون پوشش قوی و محافظ دندان، یعنی مینا، به تدریج در اثر فرسایشهای روزمره وارد بر دندان از بین میرود.
زرد شدن دندان با دهانشویه
اگرچه فلوراید به دلیل اثری که بر تقویت مینا و جلوگیری از پوسیدگی دارد، برای دندان مفید است، دریافت مقدار بسیار زیادی از این ماده معدنی برای رنگ دندان خوب نیست. فلوئوروزیس، نتیجه دریافت مقدار بسیار زیادی فلوراید است و رگههای سفید نامشخص یا لکههای قهوهای رنگی را روی دندان ایجاد میکند. فلوئوروزیس عمدتاً در ناحیههایی مشاهده میشود که به طور طبیعی مقدار فراوانی فلوراید در آب آشامیدنیشان وجود دارد؛ برای مثال در مناطقی که مردم آب آشامیدنیشان را از چاه تأمین میکنند، این مشکل شایع است. همچنین ممکن است مصرف مکملها یا استفاده مکرر از دهانشویهها و خمیردندانهای حاوی این ماده معدنی باعث دریافت مقدار بیش از حدی فلوراید شوند.
کلرهگزیدین، ترکیبی است که برای کاهش باکتریها و درمان ژنژیویت (التهاب لثه) مفید است. استفاده از دهانشویه تجویزی حاوی کلرهگزیدین با قدرت بالا میتواند موجب قهوهای شدن دندانها شود. علاوهبراین، داروی ضدجوش ماینوسایکلین که یکی از مشتقات تتراسایکلین است نیز موجب لک شدن دندانها میشود.
زرد شدن دندان بر اثر استفاده از دارو
مصرف بعضی آنتیبیوتیکها تغییر رنگ و زرد شدن دندانها را به دنبال دارد. ثابت شده است، مصرف داروهای مخصوص درمان فشار خون بالا، داروهای ضدروانپریشی و آنتیهیستامینها باعث زرد شدن دندانها میشود. آنتیبیوتیکهایی مانند تتراسایکلین و داکسیسایکلین نیز لکههای زردی را روی دندانها ایجاد میکنند.
زرد شدن دندانها در بارداری و شیردهی
هورمونها در دوران بارداری بر لثهها و دندانها اثر میگذارند. رفلاکس معده (برگشت غذا یا مایعات) یا استفراغ ناشی از ویار صبحگاهی باعث پوشیده شدن دندانها با اسیدهای قوی معده میشود. رفلاکس و استفراغ مکرر به سطح دندان (مینا) آسیب میزند.
بانوانی که پس از ماه چهارم بارداری یا دوران شیردهی تتراسایکلین مصرف میکنند، ممکن است ناخواسته باعث تغییررنگ دندانهای فرزندشان شوند. مادرانی که به نوزادشان شیر میدهند، اگر آب مورد نیاز بدنشان را تأمین نکنند یا در مسواک زدن و کشیدن نخ دندان تنبلی کنند، بیشتر در معرض خطر پوسیدگی دندان هستند. بنابراین، بانوان باردار و شیرده باید به شدت مراقب بهداشت دهان و دندانهایشان باشند، چرا که در حال از دست دادن مقدار بسیار فراوانی مکمل ویتامین D و کلسیم هستند و باید توجه ویژهای به تغذیهشان داشته باشند.
زرد شدن دندان بر اثر دندان قروچه
دندان قروچه عادت ناخودآگاهی است که برخی افراد آن را هنگام داشتن استرس، بهویژه در زمان خواب انجام میدهند. دندان قروچه با نام علمی براکسیسم برای مینای دندان بسیار مضر است و آن را در حد ترک خوردن و زرد شدن ضعیف میکند.
زرد شدن یک دندان (زرد شدن دندان جلو یا نیش)
اگر یکی از دندانهایتان به هر علتی آسیب ببیند، ممکن است تغییر رنگ بدهد. این آسیبدیدگی میتواند پیامد سوانحی مانند تصادف خودرو یا سقوط و آسیب دیدن دهان در دوران کودکی یا بزرگسالی باشد. همچنین زرد شدن یک دندان، گاهی نشانه کرمخوردگی داخل دندان است که با مراجعه به دندانپزشک درمان میشود.
دندانهای نیش سایش بیشتری را تحمل میکنند و مقدار عاجشان بیشتر از دندانهای دیگر است. اما مینای این لایه عاج ضخیم و اضافی نازکتر از دندانهای دیگر است. عاج ضخیم به اضافه مینای نازک باعث میشود دندان نیش زردتر از دندانهای دیگر دیده شود. علاوهبراین، نوشیدنیهایی مانند چای و قهوه نیز دندانهای جلو و نیش را لک میکنند.
زرد شدن دندان مصنوعی
دندان مصنوعی نیز دقیقاً مانند طبیعی به دلیل مصرف نوشیدنیهایی مانند قهوه، چای و کولا در معرض خطر لک شدن یا تغییر رنگ خفیف است. لکههای توتون ناشی از سیگار کشیدن بسیار مقاوم است و به سختی میتوان آنها را از روی دندان مصنوعی پاک کرد. دندان مصنوعی نیز مانند دندان طبیعی در صورتیکه مراقب آن نباشید، به مرور قهوهای رنگ میشود یا لکههای سفیدی روی آن ایجاد میشود.
رفع زردی دندان مصنوعی
- دندان مصنوعی را پس از نوشیدن چای یا قهوه دربیاورید و بشویید: گرفتن دندان مصنوعی زیر آب جاری روش خوبی برای شستن ذرات باقیمانده غذاست.
- دندان مصنوعی را هر روز مسواک بزنید: دندان مصنوعی را حداقل روزی یک بار از دهان دربیاورید و تمیز کنید. دندان مصنوعی را با مسواک نرم مرطوب یا مسواک و پاککننده مخصوص دندان مصنوعی تمیز کنید.
- دندان مصنوعی را شبها داخل محلول لکهبر دندان مصنوعی بیندازید: رایجترین پاککنندههای خانگی دندان مصنوعی شامل سفیدکننده دندان مصنوعی یا سرکه و جوش شیرین میشود.
زرد شدن روکش دندان
اگر دندانپزشک مجبور شود روکش دندان را برای تنظیم بایت بسابد، ممکن است لعاب (گلیز) روکش حین تنظیم بایت آسیب ببیند. همچنین احتمال دارد لابراتوار سازنده روکش آن را به خوبی لعاب نزده باشد.
اگر متخصص بهداشت دندانپزشکی به اشتباه برای جرمگیری دندانهای روکششده از وسایل جرمگیری برقی استفاده کند که سدیم بیکربنات را روی دندانها میپاشد، لعاب روکش حین جرمگیری آسیب میبیند. همچنین اگر متخصص بهداشت درمان را با فلوراید اسیدی انجام بدهد، این ماده شیمیایی باعث آسیب دیدن لعاب روکش و تغییر رنگ روکش میشود.
ممکن است روکشتان سرامیکی نباشد. گاهی دندانپزشکان این تصور را در بیماران ایجاد میکنند که برای دندانهایشان روکش سرامیکی یا پرسلنی تهیه میکنند، حال آنکه روکش در واقع از کامپوزیت ساخته شده است. از دندانپزشکتان بخواهید که رونوشتی از گواهی لابراتوار را در اختیارتان بگذارد که مواد تشکیلدهنده روکش در آن قید شده باشد.
زرد شدن دندان کامپوزیت شده
تمامی موارد ذکر شده از جمله مواد غذایی، آسیب و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان میتوانند باعث زرد شدن کامپوزیت دندان شوند. جنس ماتریس رزینی و مواد پرکننده کامپوزیت نیز بر زرد شدن آن موثر است. به علاوه، اگر کامپوزیت به خوبی پولیش و پرداخت نشود، ممکن است مواد غذایی در حفرههای آن مانده و ایجاد لکههای زرد نماید.
زرد شدن دندان بعد از جرمگیری و بلیچینگ
احتمال زرد شدن دندانها پس از بلیچینگ وجود دارد، البته زردی دندانها پس از بلیچینگ به سبک زندگیتان بستگی دارد. اگر توصیههای احتیاطی مربوط به مراقبت پس از سفید کردن دندانها و رژیم غذایی توصیه شده توسط دندانپزشک را رعایت نکنید، احتمالاً لکههای زردی روی دندانهایتان ایجاد خواهد شد. بلیچینگ راهحل نهایی نیست زیرا پس از بلیچینگ، باید برای حفظ نتیجه به خوبی از دندانهایتان مراقبت کنید.
ازآنجا که محبوبیت سفید کردن دندانها این روزها در حال افزایش است، مراکز بسیاری این درمان را با قیمت بسیار ارزان ارائه میدهند. اما باید مراقب باشید و کار را به کاردان بسپارید. با دندانپزشک معتمدتان مشورت کنید، چون اگر عمل سفید کردن به درستی انجام نشود، لکهها دوباره روی دندانهایتان خودنمایی خواهند کرد.
زرد شدن دندان هنگام ارتودنسی و بعد از آن
زرد و لکه شدن دندانها در دوران ارتودنسی برای تمام گروههای سنی کاملاً عادی است. تمیز کردن کامل بریس ارتودنسی سخت است، این سختی بهداشت دهان و دندان را ضعیف میکند و در نتیجه لکهها پدیدار میشوند.
در دوران ارتودنسی، نمیتوانید لکههای سطحی را مانند گذشته به شیوهای کارآمد تمیز کنید. مواد غذایی با غلظت بالای تانن یا به رنگ زرد یا قرمز پررنگ، مینا و بریس ارتودنسی را لک و دندانها را زرد میکنند. بهعلاوه سیمها و براکتهای بریس ارتودنسی نقاط فراوانی را برای گیر کردن ذرات غذا و مواد چسبناک ارتودنسی ایجاد میکنند. اگر این ذرات کاملاً پاک نشود، پلاک و جرم به مرور زمان روی دندانها جمع میشود.
اگر در دوران ارتودنسی به خوبی از دهانتان مراقبت نکنید، احتمالاً وقتی دندانپزشک براکتها را باز کند، از دیدن مربعهای سفیدرنگ در محل قرارگیری سابق براکتها روی دندانهایی با لکههای زردرنگ متعجب و ناراحت خواهید شد.
زرد شدن دندان کودکان
عاملهای بسیاری موجب زرد شدن دندان کودکان میشود. شایعترین دلایل زردی دندان کودکان غالباً بیرونی و به راحتی قابل درمان است، البته بعضی علتها داخلی است و تشخیص و درمانشان کمی سختتر است.
- یرقان: برخی نوزادان هنگام تولد دچار یرقان شدید هستند. این نوزادان ممکن است وقتی دندان درمیآورند، دندانهایشان تهرنگ زردی داشته باشد.
- مکملها و مواد شیمیایی: نمکهای فلزی و مکملهای آهن
- غذاها و نوشیدنیها
- فلوئوروزیس: مقدار بسیار زیاد فلوراید به سلولهای تشکیلدهنده مینا آسیب میزند و دندانها را زردرنگ میکند.
- عادتهای نامناسب مسواک زدن
- مصرف دارو
- سانحه
- اختلالهای مادرزادی: عارضههای بسیاری هستند که مبتلا شدن به آنها در دوران کودکی میتواند زرد شدن دندانها را به دنبال داشته باشد. از نقصهای عاج و هیپوپلازی مینا گرفته تا اختلالهای متابولیک و حتی بیماریهای ارثی ممکن است باعث زرد شدن دندانهای کودکان شود. زردی دندان کودکان گاهی نشانه ابتلا به یک بیماری زمینهای است.
- تتراسایکلین: مصرف آنتیبیوتیکهای چهارحلقهای (تتراسایکلین) میتوانند زرد شدن دندانها را به دنبال داشته باشد. برای جلوگیری از زردی دندان لازم است کودکان تا هفت سالگی یا بیشتر با این ترکیب تماس نداشته باشند.
درمان و رفع زردی دندان کودکان
اگر دندانهای فرزندتان زرد شده است، درمانهای خانگی زیر را برای رفع زردی دندانهایش امتحان کنید:
- برای مسواک زدن دندان کودک و رفع زردی دندان کودک از آب و جوش شیرین استفاده کنید.
- اگر فرزندتان مکمل آهن مصرف میکند، حواستان باشد که حتماً دندانهایش را مسواک بزنید تا مرواریدهای کوچکش لکهدار نشود.
- از خمیردندان و مسواک بزرگسالان استفاده کنید که قدرت تمیزکنندگی بیشتری دارد.
- بعضی تکنیکهای بلیچینگ دندانهای کودکان را سفید میکند، اما این تکنیکها را فقط باید دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی انجام بدهد.
- برای از بین بردن باکتریها و لکههای زردکننده دندان کودکان از مخلوط پودر پامیس استفاده کنید.
- اگر زردی دندان کودک ناشی از سانحه باشد، درمانش دشوار است. البته دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی احتمال دائمی بودن آسیب ناشی از سانحه و راهکارهای درمانش را بررسی میکند.
رفع زردی دندان و درمان آن
روشهای مختلفی برای سفید کردن دندانها وجود دارند؛ بهترین روش سفید کردن دندانها به علت زرد شدنشان بستگی دارد. متداولترین روشها برای رفع زردی دندانها به شرح زیر است:
- استفاده درست از مسواک و نخ دندان
- پرهیز از مصرف مواد غذایی لکهکننده دندان
- پرهیز از استعمال دخانیات و کشیدن سیگار
- استفاده از ژلهای سفیدکننده بدون نسخه
- انجام دادن درمان تخصصی سفید کردن دندان در مطب دندانپزشکی
رفع زردی دندان با جرمگیری
جرمگیری دندان یک روش نسبتا ساده است که به راحتی جرم و پلاک را از دندانها پاک میکند. این روش برای دندانهایی که زردی کمی دارند کاملا مناسب است. توصیه میشود که برای جلوگیری از زردی دندانها، به طور مرتب جرمگیری را انجام دهید.
بلیچینگ و درمان زرد شدن دندان
بلیچینگ غالباً فقط در یک جلسه انجام میشود. دندانپزشک ژل محافظ را روی لثهها میزند یا پوشش لاستیکی را برای محافظت از لثهها رویشان میاندازد. سپس ماده سفیدکننده دندان را روی دندانها میزند.
روکش کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان ترکیبی از رزینها یا ترکیبی از شیشه و پلاستیک است. کامپوزیت به دلیل مستحکم و ایمن بودن، ترکیب بسیار پرطرفدار و پرکاربردی در دندانپزشکی است و از پر کردن و ترمیم دندان گرفته تا زیباسازی و تغییرشکل دندان کاربرد دارد. کامپوزیت برخلاف مواد فلزی که در گذشته برای پر کردن دندان به کار برده میشد، از مزیت زیبایی نیز برخوردار است. همچنین رنگ کامپوزیت را میتوان تقریباً همانند سایه رنگی دندان خود بیمار انتخاب کرد تا انجام شدن درمان روی دندان تقریباً غیرقابلتشخیص شود. کامپوزیت دندان یکی از روشهای درمان زردی دندانهاست.
رفع زردی دندان با لمینت
کارکرد لمینت دندان مانند ونیر کامپوزیتی است و میتواند زردی دندانها را درمان کند. لمینت به طور گسترده برای اهداف زیبایی به کار برده میشود و چند نوع مختلف از جنس پرسلن، سرامیک و زیرکونیا دارد.
جلوگیری از زرد شدن دندان
پیشگیری از زرد شدن دندان از سن پایین شروع میشود و والدین نقشی حیاتی در این زمینه دارند. عادت کردن به برنامهای سالم برای رعایت بهداشت دهان و دندان در سن پایین اثربخشترین راه برای پیشگیری از زرد شدن دندانهاست. چنین افرادی معمولاً تا پایان عمر به طور منظم مسواک میزنند و نخ دندان میکشند و دندانهایشان برای مدتی طولانیتر تا سنین بالاتر سفیدتر و درخشانتر میمانند.
سبک زندگی و تغذیه سالم، روش بسیار مهم دیگری برای جلوگیری از زرد شدن دندانهاست. مشخص شده است که بیشتر مصرف کردن توت به مرور زمان باعث سفیدتر شدن دندانها میشود. پرهیز از مصرف الکل و سیگار نکشیدن نیز روش خوبی برای جلوگیری از زرد شدن دندانها یا تغییر رنگ دادنشان به خاکستری است و همزمان از ابتلا به بسیاری از بیماریها پیشگیری میکند.
سخن پایانی
روشهای مختلفی برای سفید کردن دندانها و درخشان کردن لبخندتان وجود دارند. خلق لبخند رویاییتان میتواند به سادگی مراجعه به دندانپزشک برای درمان سفید کردن دندانها یا امتحان کردن درمانهای خانگی باشد. حتی ممکن است مجبور نباشید عادتهایتان را برای سفید کردن دندانها تغییر بدهید. البته پس از بلیچینگ باید مراقب دندانهایتان باشید.
برای حفظ نتیجه بلیچینگ باید هر روز مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و از دهانشویه استفاده کنید. برای اینکه مطمئن شوید بلیچینگ ارزش صرف وقت و هزینه را دارد، با دندانپزشک مشورت کنید.
پرسشهای پرتکرار
آیا درمانهای سفید کردن دندان تحت پوشش بیمه قرار دارد؟
پرداخت هزینه به بیمهتان بستگی دارد، اما بلیچینگ عموماً درمانی زیبایی محسوب میشود که تحت پوشش بیمه نیست. البته بعضی شرکتهای بیمه، هزینه درمان جرمگیری و پاک کردن پلاک را پرداخت میکنند.
آیا دندانهای زرد همیشه زرد میمانند؟
خوشبختانه مجبور نیستید تا پایان عمر با زردی دندانها کنار بیایید. نه تنها میتوانید دندانهایتان را سفید کنید، بلکه میتوانید عادتهایی را در پیش بگیرید که باعث سفیدتر شدن دندانها شوند.
چند روز طول میکشد تا دندانهای زرد سفید شوند؟
اگر با خمیردندان سفیدکنندهای که دندانپزشک توصیه کرده است، دندانهایتان را دو بار در روز مسواک بزنید، دو تا شش هفته طول میکشد تا دندانهایتان سفید شود. همچنین میتوانید از دهانشویه سفیدکننده مورد تأیید استفاده کنید؛ در این صورت سه ماه طول میکشد تا نتیجه استفاده از دهانشویه مشخص شود.
آیا دندانهای زرد قویتر هستند؟
سفید کردن دندانها معمولاً مستلزم تراش دادن یا وارد شدن به لایه خارجی میناست، به همین دلیل تکرار این درمانها دندانها را ضعیفتر میکند. بنابراین دندانهای زرد عموماً قویتر از دندانهای مرواریدگون با سفیدی غیرطبیعی هستند.
کدام نوشیدنیها دندانها را سفیدتر میکند؟
آب یکی از نوشیدنیهایی است که دندانها را سفید میکند. با نوشیدن آب نه تنها آب مورد نیاز بدنتان را تأمین میکنید، از تشکیل شدن لکه روی دندانها نیز جلوگیری میکنید. فرآوردههای لبنی، مانند پنیر، ماست و شیر نیز حاوی لاکتیک اسید و ماده معدنی کلسیم هستند که مینای دندان را تقویت میکند. بنابراین مصرف لبنیات دندانها را قوی و سفید میکند.
کمبود چه مادهای باعث زرد شدن دندانها میشود؟
کمبود کلسیم.
آیا نمک دندانها را سفید میکند؟
هیچگونه شواهد علمی وجود ندارد که نشان بدهد مسواک زدن با نمک اثر سفیدکنندگی بر دندانها دارد.